(Video: Linda Mooijman en Robbert Beurse).

Jubileumeditie Swetterhage Run is ook de laatste: 'Volgend jaar gaan we het anders doen'

De 25ste editie van de Swetterhage Run blijkt ook de laatste te zijn. De organisatie heeft aangekondigd dat het evenement vanaf volgend jaar ‘MiniRun’ heet en waarschijnlijk kleiner in opzet wordt. De motoragenten die de tour vrijwillig begeleiden, hebben aangegeven dat zij een stoet van 150 voertuigen niet meer zien zitten.

Tijdens de Swetterhage Run worden de bewoners van de Zoeterwoudse Gemiva-woonlocatie rondgereden door de regio door vrijwilligers met een Mini. “Veel evenementen moeten al zelf voor hun beveiliging zorgen omdat de politie hier geen tijd meer voor heeft. We zijn blij dat ze bij ons nog wel beschikbaar zijn, maar dan moeten we terug naar maximaal honderd Mini’s. Dus volgend jaar gaan we het anders doen”, meldt de organisatie.

Zondag deden 136 auto’s mee aan de tour door het groene hart. Deelnemers en auto’s waren feestelijk versierd om te vieren dat de jubileumeditie, na twee jaar coronastop, weer door kon gaan. Na een tussenstop bij de groenvoorziening in Hazerswoude, keerden de uitgelaten deelnemers aan het eind van de middag weer veilig terug op de parkeerplaats van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp.

De organisatie weet nog niet precies hoe de nieuwe MiniRun er uit gaat zien. “Het liefst voorkomen we dat niet iedereen mee kan rijden, maar we zijn er nog niet uit hoe we dat gaan doen.”

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×