De Zoeterwoudse gemeenteraad kwam speciaal terug van vakantie om de jaarrekening vast te stellen. (Foto: Chris de Waard).

Zoeterwoudse gemeenteraad stelt jaarrekening alsnog vast

Dinsdagavond kwam de gemeenteraad van Zoeterwoude voor 4.31 minuten terug van reces. Zo lang, of kort zo u wilt, duurde het om de gemeentelijke jaarrekening over 2021 alsnog vast te stellen.

De raad vergaderde eigenlijk op 7 juli voor de laatste keer, voordat de vakantie begon. Maar problemen bij de accountant met de oplevering van de jaarstukken verhinderde toen de besluitvorming. En dus moesten de raadsleden die nog niet op vakantie waren nog een keer speciaal terugkomen naar het gemeentehuis. Dat bleken er negen te zijn. Ruim voldoende om een geldig besluit te kunnen nemen over de jaarstukken die na de eerdere vertraging ook nu pas op het laatste moment waren aangeleverd. “We kregen ze dinsdagmiddag en toen moesten ze nog aan alle raadsleden worden gestuurd”, vertelde wethouder Olthof.

Chris de waard sprak wethouder Olthof over de jaarrekening en over de aanleg van glasvezelinternet.

Glasvezelinternet
Dinsdagmiddag zou de gemeente ook horen of Delta Fiber voldoende aanmeldingen heeft binnengekregen om een positief besluit te kunnen nemen over de aanleg van snel glasvezelinternet in het hele dorp, dus inclusief de buitengebieden. Dat bericht was er nog niet en dus moet heel Zoeterwoude nog even in spanning afwachten of de kabels inderdaad binnenkort de bodem ingaan. 

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×