De schop kan in Zoeterwoude nog niet de grond in. (Foto: Delta Fiber).

Nog onvoldoende aanmeldingen voor aanleg snel internet in Zoeterwoude

Er hebben zich nog te weinig potentiële klanten aangemeld om snel internet aan te leggen in Zoeterwoude. Dat meldt glasvezelleverancier Delta Fiber. De telecomaanbieder heeft als voorwaarde gesteld dat minimaal twintig procent van de bewoners van de dorpskern en Rijndijk en vijftig procent van het buitengebied klant moeten worden. In het buitengebied is dit percentage ruim gehaald, maar de twintig procent in de kernen van Zoeterwoude niet.

Delta hoopt dat zich alsnog voldoende bewoners zullen aanmelden en heeft de deadline verplaatst naar 5 augustus 2022. “Er zijn nog maar 200 huishoudens nodig om heel Zoeterwoude van snel internet te voorzien. Meld je snel aan”, schrijft het bedrijf.

Wethouder Paul Olthof hoopt dat Delta Fiber sowieso van start gaat met het aanbieden van snel internet in heel Zoeterwoude.

Het gemeentebestuur van Zoeterwoude reageert teleurgesteld. Wethouder Paul Olthof: “Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig een basisbehoefte om deel te nemen aan de samenleving. De aanleg van een glasvezelnetwerk is op dit moment de stap naar een toekomstbestendig en digitaal bereikbaar Zoeterwoude, ook voor het buitengebied. Wij hopen dat de benodigde aanmeldingen in deze verlengde aanmeldperiode alsnog komen.”

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude Glasvezelinternet in Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×