Impressie Science in the City. (Leiden2022).

Science in the City: Gratis wetenschapsfestival rond de Pieterskerk

Terwijl de top van de Europese wetenschap elders in de stad bij elkaar komt op het ESOF2022 congres, organiseert Leiden2022 op het Pieterskerkplein een gratis wetenschapsfestival voor alle Leidenaren.

Van donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli worden bezoekers met een ‘nieuwsgierige geest’ tussen 12.00 uur en 18.00 uur getrakteerd op een interactief programma. “Laat je verrassen door mobiele exposities, kunst, pop-upmusea, workshops en stadswandelingen”, belooft de organisatie op haar website.

Nano supermarkt
Er zijn ruim twintig activiteiten en workshops te volgen. Een bezoek aan de Nano supermarkt mag, volgens Leiden2022, niet ontbreken. “Hier kom je speculatieve producten tegen die in de komende jaren op de markt kunnen komen: interactieve muurverf, medicinale chocolade, programmeerbare wijn.” De producten zetten aan om het gesprek met elkaar aan te gaan. Willen we dit wel?

Pandemie Preventie Car
In de Pandemie Preventie Car sta je in de schoenen van de overheid. “In spelvorm word je uitgedaagd om COVID onder controle te houden”, belooft de organisatie.

Het volledige programma is te vinden op de website van het evenement.

Leiden Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×