Archieffoto van de Gemeenteschool (Foto: Biccie Wikipedia).

CDA wil duidelijkheid over toekomst Gemeenteschool

Het CDA in Leiden wil van burgemeester en wethouders weten wat de plannen zijn met de Gemeenteschool aan de Hoge Morsweg. Dit gebouw uit 1879 is het eerste dat architect W.C. Mulder in Leiden gebouwd heeft. Op dit moment is het voormalige schoolgebouw niet meer toegankelijk en staan er hekken om het pand.

In 2012 is de Gemeenteschool nog aangemerkt als gemeentelijk monument. Volgens het CDA lijkt het gebouw tien jaar later in slechte staat en is er nauwelijks onderhoud gepleegd. Zo is er van de kenmerkende letters GEMEENTESCHOOL boven de ingang praktisch niets meer over.

Fractievoorzitter Sebastiaan van der Veer van het CDA heeft daarom nu schriftelijke vragen gesteld. De partij wil onder meer weten wat de actuele status is van dit gemeentelijk monument en welke plannen er zijn om dit monument nieuw leven in te blazen en de historie van de Gemeenteschool weer zichtbaar te maken.

Bouwval
“Leiden barst van het erfgoed en dat moeten we als stad koesteren”, zegt Van der Veer. “De Gemeenteschool is een gemeentelijk monument, maar het oogt nu als een bouwval.” In Leiden staan meerdere gebouwen van architect W.C. Mulder. Naast de Gemeenteschool zijn dat onder meer de Meelfabriek, het Volkshuis en de Volharding.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×