Hondenzwemmen kan op 24 juli in zwembad Het Wedde. (Foto: PR).

Zwembad Het Wedde twee weken dicht voor onderhoud

Na een ‘dogplons’ op 24 juli sluit het Voorschotense zwembad Het Wedde eind van de maand voor twee weken de deuren. Er wordt groot onderhoud gepleegd aan het zwembad. Daarbij wordt de onderwaterverlichting vernieuwd en worden enkele pompen gereviseerd. Ook zal het zwembad worden geïnjecteerd, waardoor minder water weglekt.

Hondenzwemmen
Voordat het zwembad dichtgaat, kunnen hondenbezitters op de laatste dag met hun trouwe viervoeter het water in. “Alle beschikbare tickets voor het hondenzwemmen zijn al verkocht, dus het is nu al een succes”, zegt Pim van Hal van het zwembad. Lisa en Cheraine, medewerkers van zwembad Het Wedde, hadden het idee om dat laatste dag voor de zomersluiting hondenzwemmen te introduceren bij Het Wedde. “In buitenbaden is dat al best gebruikelijk, als aan het einde van het seizoen de stop uit het bad getrokken wordt. In binnenbaden  gebeurt het normaal gesproken niet in verband de hygiëne en de waterkwaliteit. “Maar omdat in zwembad Het Wedde werkzaamheden worden verricht waarbij het water uit de bassins moet, kon de ‘DogPlons’ zoals Lisa en Cheraine het genoemd hebben, in dit geval wel ingepland worden op de laatste dag dat Het Wedde geopend is.

Doggybag
Dankzij de samenwerking met dierenspeciaalzaak Verhoog kan er ook volop gespeeld worden. Hellen van de dierenwinkel regelde bij leveranciers allerlei speelmateriaal, waarmee de honden kunnen spelen. Dat speelgoed wordt na afloop gedoneerd aan een lokaal dierenasiel. Verder zijn bij tennisverenigingen oude tennisballen gescoord om de honden mee te verblijden en ook is er een speciale ‘doggybar’. Voor elke hond is er bovendien een ‘doggybag’ en na afloop kunnen de honden ingesopt worden met hondenshampoo.

Poffertjes
Op zondag 7 augustus gaat het bad weer open. Het wordt dan een feestelijke dag voor alle bezoekers. Bij betaling van de entreetickets krijgt iedere bezoeker een muntje, waarmee een gratis portie poffertjes kan worden gehaald. Extra munten kunnen worden bijgekocht. De poffertjes zullen van 11.00-15.00 uur gebakken worden.

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×