Arie Janssen bovenop het Limesaquaduct in de Hoofdstraat. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Arie Janssen van de ChristenUnie-SGP Leiderdorp

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Arie Janssen is het laatste raadslid dat we in deze serie portretteren. Hij werd al in juni 2021 voorgedragen om lijsttrekker te worden voor de ChristenUnie-SGP in Leiderdorp bij de verkiezingen in maart van dit jaar. Zijn partij haalde opnieuw een zetel en Janssen is nu fractievoorzitter.

Jaap van Sandijk sprak in Nieuws071 met Arie Janssen van de ChristenUnie-SGP Leiderdorp.

Janssen: “Ik wil gefotografeerd worden op het plein in de Hoofdstraat op het Limesaquaduct. Dit is met name in de zomer een mooie plek waar jonge Leiderdorpers elkaar ontmoeten. Op deze plek zie je veel van Leiderdorp. Rondkijkend zie je het water van de Oude Rijn, de historische kerk uit 1891, de regio (Zoeterwoude/Leiden), het groene park langs het A4-dek en de infrastructuur. En ondertussen rijden de auto’s onder je door over de A4.”

Janssen kwam in 2006 in Leiderdorp wonen: “Ik verwonder mij nog steeds hoe mooi de A4 is ‘weggewerkt’ in Leiderdorp. Betrokken Leiderdorpers hebben hier met hart en ziel voor gestreden. Ik bewonder hen daarin en met dezelfde passie hoop ik mij ook de komende jaren in te zetten voor ons dorp.”

Leiderdorp Politiek Waar sta ik voor


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×