(Foto: Centrummanagement Leiden).

Leegstaande winkeletalage Haarlemmerstraat aangekleed met kunst

Centrummanagement Leiden en ARTvertisements hebben de handen ineengeslagen om leegstaande etalageruiten in het centrum van Leiden te voorzien van kunst. Afgelopen week werd de aangeklede etalage van de voormalige verlichtingswinkel Het Voetlicht onthuld op de Haarlemmerstraat.

“De Leidse binnenstad kent een lage winkelleegstand, maar toch zijn er panden die voor korte of langere tijd leegstaan. Om ervoor te zorgen dat deze panden blijven bijdragen aan een goede uitstraling van de binnenstad en om de zoektocht naar nieuwe huurders te ondersteunen, zorgen we op deze manier dat de straat er aantrekkelijk uit blijft zien”, zegt centrummanager Gijs Holla.

Door de samenwerking tussen het Centrummanagement en ARTvertisements kan iedere ondernemer, vastgoedeigenaar of makelaar lege etalages kosteloos laten voorzien van een speciaal hiervoor ontworpen kunstuiting. “Daarin zijn allerlei verwijzingen naar ondernemen in het Leiden van vroeger en nu te vinden”, zegt mede-eigenaar Niki Koutouras van het in dit type kunstuitingen gespecialiseerde ARTvertisements. “Vastgoedeigenaren kunnen het ontwerp ook laten personaliseren, zodat potentiële huurders kennis kunnen maken met het pand.”

Holla is enthousiast over de tijdelijke aankleding: “Als Centrummanagement zijn we voortdurend bezig het winkelbestand in Leiden verder te verbeteren en verrassender te maken. Hierbij kan het wel voorkomen dat een pand langer leegstaat totdat een geschikte huurder gevonden is. Dit initiatief zorgt ervoor dat we deze periode kunnen overbruggen, zonder dat de etalage van zo’n leegstaand winkelpand afbreuk doet aan de historische binnenstad en de winkelbeleving van bezoekers.”

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×