(Foto: Sleutelstad).

Politie geeft tips om woninginbraak te voorkomen

“Ga jij deze zomer op vakantie? Inbrekers juist niet!” De politie waarschuwt vakantiegangers voor inbrekers en geeft tips om woninginbraken te voorkomen. Want inbrekers gebruiken juist de vakantieperiode om toe te slaan.

De tips zijn erop gericht om een huis minder aantrekkelijk te maken voor inbraak en het inbrekers vooral niet makkelijk te maken. Zo wordt geadviseerd om deuren en ramen altijd op slot te doen, ook bij korte afwezigheid. Kostbare spullen mogen niet in het zicht liggen en het is verstandig track en trace software op de telefoon, laptop en tablet te installeren. Om een bewoonde indruk achter te laten, kan de verlichting aangesloten worden op tijdschakelaars.

Ladders, containers en andere hulpmiddelen om in huis te klimmen kunnen het beste uit het zicht of binnen worden gezet. Tot slot adviseert de politie contact op te nemen met buren om te vragen of zij een oogje in het zeil willen houden.

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×