(Foto: Emile van Aelst).

Hout, verf, spijkers en vrijwilligers staan klaar: Volgende week weer Jeugddorp Leiden

De vrijwilligers en middelen zijn er klaar voor: maandag start voor de 57e keer Jeugddorp Leiden. Enkele honderden kinderen kunnen een week lang dagelijks terecht op het terrein naast zwembad De Vliet. Tegen een minimale vergoeding spelen ze de hele dag toneel, knutselen en natuurlijk worden er hutten gebouwd.

Het Jeugddorp wordt twee weken achter elkaar georganiseerd. “Zo kan ieder kind een weekje terecht”, legt een van de organisatoren uit. Elke week heeft, naast eerder genoemde activiteiten, verschillende workshops binnen een bepaald thema. “De eerste week, van maandag 25 juli tot en met vrijdag 29 juli, nemen we je mee in de wilde wereld van Frank. De week erna gaat over het circus.”


Organisatoren Okke en Theo vertellen over Jeugddorp.

De organisatie vindt het belangrijk dat ook kinderen uit minimagezinnen mee kunnen doen met de activiteiten. Via de minimaregeling van de gemeente kunnen zij toegangskaartjes aanvragen voor 1 euro per dag. De anderen betalen 6,50 euro of 26 euro voor een hele week.

Het programma begint iedere dag om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Kinderen mogen maximaal 3 euro meenemen om iets in het winkeltje te kopen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×