Omroep West nam een kijkje bij de DogPlons.

Dogplons: Hondenzwemmen in binnenbad Het Wedde

Bij een aantal buitenzwembaden is het traditie om het zomerseizoen af te sluiten met honden in het openluchtbad. Maar viervoeters die in het binnenbad mogen spelen zie je minder vaak. Bij zwembad Het Wedde in Voorschoten was het zondag wel het geval. Daar mochten baasjes met hun trouwe vriend het water in, want het zwembad staat de komende twee weken toch leeg.

De ‘DogPlons’, zoals het zwembad het hondenzwemmen noemde, was populair. De beschikbare plekken waren in no time uitverkocht. Zeker twintig hondenbaasjes melden zich bij badjuffen Lisa en Cheraine. De komende twee weken gaat de stop uit het binnenbad voor onderhoud. Een uitgelezen kans om op de laatste dag voor deze zomerstop met honden het water in te duiken. “Want waarom zou je het water verspillen als je er iets leuks mee kunt doen?”, motiveren de organiserende juffen de actie bij mediapartner Omroep West. En dat vinden hondenbezitters ook. De voorinschrijving van de DogPlons ging als een dolle. “De kaartjes waren binnen een dag uitverkocht. Daarom kwamen er nieuwe tickets in omloop en ook die waren binnen de kortste keren vergeven.”

Labradors, teckels en boxers. Honden in allerlei soorten en maten spelen er vrolijk op los in het negentig centimeter diepe binnenzwembad. Bij tennisverenigingen uit de omgeving zijn oude tennisballen gescoord en de spartelende honden kunnen gebruik maken van speelmateriaal van leveranciers. Na afloop gaan de hondenspeeltjes naar een dierenasiel in de buurt. Voor de deelnemende honden wacht bij de uitgang een heus certificaat. De baasjes vinden het prachtig: “Als de hond het naar zijn zin heeft, heb ik dat ook.”

Wie bang is dat het zwembad na de opening vol vieze hondenharen zit, hoeft zich geen zorgen te maken. Nadat alle filters zijn vervangen en voegen zijn gecheckt, wordt het zwembad schoongemaakt en met vers water gevuld. Op zondag 7 augustus, de grote dag van de heropening, is het opnieuw feest. Dan ligt er voor alle zwembadklanten een portie poffertjes klaar.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×