Burgemeester Driessen van Leiderdorp bekommert zich al jaren om het klimaat. (Foto: Groene Cirkel Bijenlandschap).

Leiderdorp zoekt klimaatburgemeester

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert van 31 oktober tot en met 6 november de Nationale Klimaatweek. Onderdeel daarvan is een zoektocht naar lokale Klimaatburgemeesters. Onder andere in Leiderdorp wordt iemand gezocht die die rol op zich wil nemen.

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met lokale media en in het eigen netwerk en organiseert een actie tijdens de Nationale Klimaatweek. Doel is anderen in beweging  te krijgen. Ook gaat de Leiderdorpse Klimaatburgemeester in gesprek met de echte burgemeester, Laila Driessen, over wat er nog moet gebeuren om de klimaatdoelen in het dorp te halen.

Het ministerie zoekt voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of een klimaatactie is gestart met de buren. (Iemand) aanmelden als Klimaatburgemeester kan tot en met 30 september op www.nkw2022.nl.

Vorig jaar werden er 142 Klimaatburgemeesters geselecteerd die elk op hun eigen manier een positieve bijdrage leverden aan het klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol. Zij moedigen de rest van Nederland aan zich ook in te zetten voor het klimaat.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×