(Foto: Jordy Kortekaas).

Optredens Wereld Muziek Concours in Kerkrade tijdelijk stilgelegd wegens brand

Net toen K&G om 16.50 uur het veld op moest komen voor hun optreden tijdens het onderdeel show op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, kringelde de eerste rookpluimen boven het stadion van Roda JC uit. Kort erop bleek het te gaan om een fikse brand in een hotel naast het stadion.

Even na 18.00 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Kort daarop maakte de organisatie bekend dat de optredens worden hervat.

Even na 17.00 uur werd K&G nog het veld afgestuurd en werden de optredens gestaakt. Ook een deel van het stadion werd toen geëvacueerd. Inmiddels is duidelijk dat de Leidenaren toch nog vanavond hun show kunnen afwerken. “K&G is begonnen met inspelen en zal rond 18.45 aanvangen”, meldt Leidenaar Jeff Verdonk vanaf het parkeerterrein voor het stadion.

Verdonk maakte kort na het uitbreken van de brand bovenstaande foto vanaf het veld in het stadion. De brand zou zijn ontstaan tijdens een barbecue op het dakterras van het hotel. Op de beelden hieronder zijn de vlammen goed zichtbaar.

112 Sleutelstad Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×