Schilderen in de Leidse Hout (Foto: Jeroen Spijker).

Weer Zomeracademie in de Leidse Hout

De Leidse Hout is vanaf maandag het decor van de augustuscursus van de Zomeracademie. De Leidse beeldend kunstenaar Jeroen Spijker geeft dan aan een groep les in boetseren, beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dat gebeurt in de open lucht, maar bij slecht weer is er ook een overdekte locatie beschikbaar.

Spijker is professioneel beeldhouwer en kunsthistoricus en heeft 20 jaar leservaring in beeldende vakken. Op 31 juli eindigde de presentatie in Museum de Lakenhal van het ‘kleinste kunstwerk ter wereld’, een mini-standbeeld dat hij maakte van de schilder Rembrandt. Dat gebeurde in samenwerking met natuurkundigen van de Universiteit Leiden. Zij printten het beeldje met een 3D-printer. Het is kleiner dan een derde van een mensenhaar.

Spijker organiseert de Zomeracademie ieder jaar. “Ze is vooral bedoeld voor mensen die zich willen ontplooien en hun kunstzinnig talent willen leren ontdekken. Het bezig zijn met klei of een penseel vermindert stress en als dat in de open lucht en midden in het groen kan, dan is dat extra plezierig”, zegt hij.

Volwassenenfonds
Spijker geeft de lessen vlakbij het theehuis en muziektent de Waterlelie in de Leidse Hout. Ze zijn toegankelijk voor iedereen. Spijker: “Mensen met een smallere beurs kunnen aan de Zomeracademie deelnemen dankzij stimulerende maatregelen van de overheid, denk daarbij aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×