Nienke Brinkman bij de marathon in Rotterdam. (Archieffoto: ANP).

Brinkman kijkt uit naar EK atletiek

Nienke Brinkman (28), de beste marathonloopster van ons land, kijkt uit naar haar eerste wedstrijd ooit op de Europese kampioenschappen atletiek. De Leiderdorpse blikt vooruit op de wedstrijd vanuit haar trainingskamp in Zwitserland. “Dit is de eerste wedstrijd ooit die ik voor Nederland loop. Dat is iets speciaals voor mij”, zegt ze tegen mediapartner Omroep West.

De oud-hockeyster zette in april tegen alle verwachtingen in een toptijd van 2.22.51 neer op de Rotterdam Marathon. Dat was bijna een minuut onder het negentien jaar oude record van Lornah Kiplagat. Verrassend, omdat Brinkman pas in 2020 begon met hardlopen. Nu zet ze haar zinnen op de 42,195 kilometer tijdens de EK in M√ľnchen.

“Dit wordt de eerste strategische race voor mij”, zegt Brinkman vanuit het plaatsje Sankt Moritz. Ze weet dan ook nog niet echt waar ze aan toe is. “Ik ben daar ook niet zo mee bezig. Ik wil heel goed meedoen aan dit spelletje. Bij een race waar het om de tijd gaat, weet je wat je ongeveer kan en is dat anders. Nu is het lastig zeggen of ik kans maak op een medaille.”

Trainingsstage
Dat Brinkman op grote hoogte in Zwitserland aan het trainen is, is niet zonder reden. Ter voorbereiding op de marathon in Rotterdam ging ze al een maand op trainingsstage in Iten in Kenia. “Daar kwam ik heel goed van terug en dat wilde ik nogmaals doen. Nu iets dichter bij huis en iets minder hoog.”

Brinkman is niet de enige atleet op het trainingskamp. Ook Jill Holterman en Bo Ummels zijn aanwezig. Zij zullen samen met Brinkman en Ruth van der Meijden starten op de EK.

Leiderdorp Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×