(Foto: Buro Visto/Walter van Polanen).

Clean SUP: jongeren vissen Vliet leeg

Een grote groep jongeren gaat suppend zwerfafval uit het kanaal de Vliet vissen tussen Leiden en Delft. Dit doen zij in een vierdaagse tocht die gehouden wordt van 16 tot en met 19 augustus. Organisator Stichting Techniekmenu wil met de Vliet Clean SUP bewustwording van het belang van schoon drinkwater voor mens en natuur creëren bij de jeugd.

De groep bestaat uit jongeren tussen de 12 en 15 jaar van verschillende watersportverenigingen. Zij leggen de afstand van de Clean SUP in etappes af. De start is dinsdag 16 augustus om 9.00 uur bij Lot en de Walvis in het centrum van Leiden. De dag erna is de tweede etappe van Vlietland naar Voorburg. De derde dag suppen de jongeren van Voorburg naar Den Haag en de laatste etappe op 19 augustus gaat van Den Haag naar het centrum van Delft waar de finish ligt.

Mandana Sotodeh interviewt Renata Haring over Vliet Clean Sup

De jongeren worden begeleid door ervaren instructeurs van SUPBinckies en begeleiders van verenigingen in bootjes. Het afval wordt verzameld en per afgelegd traject onderzocht en geïnventariseerd door Noria Sustainable Innovators. Elke dag suppen nieuwe jongeren mee. Voor de eerste etappe van Leiden naar Vlietland kunnen jongeren zich nog aanmelden: info@gastvrijheidsdokter.nl.

Duurzaamheid Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×