(Foto's: PR Nationalestaalprijs.nl).

Nominatie Nationale Staalprijs 2022 voor Meelfabriek

De Meelfabriek is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2022 in de categorie woningbouw. Bij de herontwikkeling van De Meelfabriek zijn oude staalconstructies in ere hersteld en nieuwe toegevoegd. “De staalconstructies zijn op eigen wijze beeldbepalend voor de architectuur van de gerealiseerde lofts in De Meelfabriek”, aldus Bouwen met Staal, de organisatie achter de prijs. Omdat De Meelfabriek is genomineerd, dingt het Leidse industriële monument automatisch ook mee naar de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal.

De Nationale Staalprijs bestaat sinds  1971 voor projecten in nieuwbouw, verbouw of renovatie. Ook projecten in het buitenland dingen mee voor een van de prijzen mits die geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd. Bij een buitenlands project moeten wel tenminste twee Nederlandse projectpartners betrokken zijn. De projecten moeten zijn opgeleverd of in gebruik zijn genomen in 2020 of 2021.

Tijdens de  Nationale Staalbouwdag op 4 oktober worden de winnende projecten bekend gemaakt.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×