André van Duin en Janny van der Heijden met scheepshond Nhaan. (Foto: Elvin Boer / Omroep MAX).

'Denkend aan Holland' in Leiden trekt bijna twee miljoen kijkers

De eerste aflevering van een nieuw seizoen van ‘Denkend aan Holland’ is donderdag goed van start gegaan met bijna 1,4 miljoen kijkers. Bijna twee miljoen kijkers bekeken een deel van de uitzending en zagen André van Duin en Janny van der Heijden door Leiden en omgeving varen.

Met een sloep voer het populaire duo door het centrum van Leiden. Ze gingen aan boord bij de Hortus Botanicus, waar ooit de eerste tulp is geplant. Onderweg passeerde het duo de viskar van Abdullah, een bijzonder draaiorgel en talloze uitdagende bruggen. Ook bij ‘De Grachtwacht’ in de Marebrug houden Janny en André even stil. In dit brugwachtershuisje coördineren biologen Auke-Florian Hiemstra en Liselotte Rambonnet hun strijd tegen plastic in de Leidse grachten.

Vervolgens stapten Janny en André over op hun vertrouwde boot, de Pollux, en werd koers gezet richting de Kagerplassen. Daarna koerste het duo naar Katwijk aan Zee en werd teruggeblikt op een geslaagde tocht.

De aflevering is terug te zien via NPO Start.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×