Oegstgeest is beste woongemeente van Zuid-Holland

In het jaarlijkse onderzoek dat Bureau Louter in opdracht van Elsevier Weekend doet naar de beste gemeenten van Nederland komt Oegstgeest op plek tien als hoogste in onze regio naar voren. In onze provincie is het zelfs de beste gemeente. Het is voor het 25e jaar op rij dat dat onderzoek is uitgevoerd.

Zoeterwoude staat op plek 24 van de lijst waarop in totaal 344 gemeenten worden vergeleken. Voorschoten staat op 41 en Leiderdorp  op 66. Leiden moet genoegen nemen met een 154e positie.

Voor de meest recente editie van Beste gemeenten toetsten de onderzoekers van Bureau Louter vooral feitelijke kenmerken van de woonomgeving. Er tellen 122 indicatoren mee. De gegevens komen onder meer van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×