Regiogemeenten kampen met storing: balies Burgerzaken dicht

Door een technische storing zijn vier van de vijf de gemeenten in onze regio maandagmiddag niet bereikbaar per telefoon. Ook is er geen dienstverlening aan de balies van de getroffen gemeenten mogelijk. Alleen Voorschoten heeft geen last van de storing. Die gemeente maakt nog gebruik van een ander systeem.

Er werd gehoopt dat de storing maandagmiddag omstreeks 14.00 uur opgelost zou zijn, maar dat bleek ijdele hoop. “Door een aanhoudende technische storing kunnen we u vanmiddag (08/08/22) helaas niet helpen bij Burgerzaken of afspraken inplannen”, meldt de gemeente Oegstgeest. “Had u vandaag een afspraak? Bel morgen 09.00-12.00 uur via tel. 14071. We helpen u graag verder.”

Ook de gemeente Leiden laat weten dat Mensen die een afspraak hadden op het Stadskantoor, daar vandaag niet meer terecht kunnen. “We hebben geprobeerd hen te bereiken via sms”, mailt een woordvoerder.

De gemeente Leiden is beperkt telefonisch bereikbaar en kan vanwege de storing met diverse systemen maar beperkte een dienstverlening leveren. “We raden mensen aan later een nieuwe afspraak te maken of terug te bellen. Ook op de website is het niet mogelijk een melding openbare ruimte te maken. Ook daar is storing helaas.”

Via whatsapp en live chat is de gemeente Leiden wel beperkt bereikbaar en kunnen vragen deels worden beantwoord.

Eind van de middag werd ook de oorzaak duidelijk. “Vanmorgen was er een stroomstoring in het rekencentrum van de digitale dienstverlener Openline, waar een deel van de systemen van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude op worden gehost. Omdat de uitval een fors deel van de systemen van de gemeenten raakte, had dat gevolgen voor de dienstverlening vanuit alle sectoren.”

Als de dienstverlening is hersteld, zal serviceorganisatie Servicepunt71 samen met Openline een onderzoek starten. Het doel hierbij is om na te gaan hoe bij dit soort uitzonderlijke gevallen van storing de dienstverlening minder geraakt kan worden. En ook sneller hersteld kan worden.

Leiden Oegstgeest Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×