(Foto: RIVM).

GGD Hollands Midden vaccineert preventief tegen monkeypox

GGD Hollands Midden is dinsdag begonnen met het preventief vaccineren tegen monkeypox. Mensen die een verhoogd risico lopen op het apenpokkenvirus krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de vaccinatie.

GGD Hollands Midden roept op om niet zelf contact op te nemen, maar af te wachten op de uitnodiging. Het is namelijk niet mogelijk om op eigen initiatief een afspraak te maken voor een monkeypox-vaccinatie.

De afgelopen weken werden er al wel mensen gevaccineerd die in nauw contact waren geweest met een besmet persoon, maar vanaf nu wordt er dus ook preventief gevaccineerd. Hiervoor werken de teams Seksuele Gezondheid en Infectieziektebestrijding van de GGD samen met hiv-behandelcentra en huisartsen in de regio.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×