De pipowagen op de Middelstegracht waar Charlotte de Beus verblijft (Foto: Frans Wiersma).

Kunstenaarscollectief wil van pipowagen residentieplek maken

Onder de naam De Dorpspostbode schrijft Charlotte de Beus poëzie en proza. Deze week doet ze dat vanuit een bijzondere plek; een pipowagen in het centrum van Leiden. “Mijn eigen kamer is klein en rommelig”, zegt De Beus. “In de wagen heb ik een eigen afgebakende plek waar ik kan werken. Dat is beter voor de werkrust in mijn hoofd.”

De Beus maakt deel uit van ROEM, een groep makers tussen de 18 en 30 jaar. “Bij ROEM leren de kunstenaars van elkaar en kunnen ze elkaar ondersteunen”, vertelt Charlotte. “Zo kan een beeldend kunstenaar iets maken dat past bij een gedicht van mij.”

De pipowagen staat al een tijdje op de binnenplaats aan de Middelstegracht 87, maar er werd nog niet veel mee gedaan. ROEM wil er een actievere residentieplek van maken. De week dat Charlotte er zit, is het startschot. “We hopen in de toekomst kunstenaars van buiten ROEM of van buiten Leiden aan te trekken om een week in de wagen te gaan werken.” ROEM wil de kunstenaars op deze manier leren kennen, maar wil ook van ze leren.

Charlotte de Beus in gesprek met Mandana Sotodeh en Gerry van Bakel tijdens de Avond met Robbert

Het Leidse kunstenaarscollectief heeft ruimte voor nieuwe ROEMies, zoals ze zichzelf noemen. Er is plek voor tien tot vijftien kunstenaars, op dit moment zijn het er negen.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×