(Foto's: Chris de Waard).

Wilhelminabrug vanaf maandagochtend weer open voor verkeer

De Wilhelminabrug in de Hoge Rijndijk gaat maandag, na een periode van 10 weken, weer open voor het verkeer. Begin juni werd het brugdek uitgehesen voor groot onderhoud. Ook de vaste oeveronderdelen van de brug kregen een grondige onderhoudsbeurt.

Dit weekend wordt er uitvoerig getest en wordt de brug ‘handmatig’ geopend en gesloten. Maandagochtend vroeg, ruim voor de spits, gaat de brug open voor al het verkeer. Ook de hoogtebeperking van 2,5 meter voor scheepvaart is dan opgeheven.

Later deze maand in het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt de Wilhelminabrug nog één keer afgesloten voor al het verkeer en scheepvaart. Er wordt dan uitgebreid getest met de brugbediening vanuit de bediencentrale op afstand.

 

 

 

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Werkzaamheden Wilhelminabrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×