(Foto: Google Maps).

CDA: Zorgen om woningbouw door stopzetten verbreding A4

Het CDA in Zuid-Holland heeft samen met de Statenfracties van VVD en ChristenUnie/SGP zorgen geuit over het stopzetten van de verbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting met de N14 bij Den Haag. Volgens CDA-Fractievoorzitter Michel Rogier heeft het stopzetten van het project veel gevolgen voor onder andere de aanpak van het drukke verkeer op de provinciale wegen en de ontwikkeling van woningbouwplannen.

“De verbreding van de A4 had vooral tot doel om de toenemende drukte in de regio enigszins te ontlasten. De vraag is dan ook wat de gevolgen zijn voor het wegennet waar wij als provincie over gaan, want de drukte is niet zomaar weg”, zegt Rogier. “Ook moeten we huizen bouwen én meer inwoners betekent meer mobiliteit. We willen dan ook weten of dit besluit gevolgen heeft voor eventuele woningbouwplannen.”

Ook VVD-Statenlid Jeroen van Dijken vind het noodzakelijk om op het besluit actie te ondernemen. “Door steeds meer auto’s op de weg is het belangrijker dan ooit dat we Zuid-Holland in beweging houden. Daarom stelt dit besluit van de minister teleur”, aldus Van Dijken. “De provincie moet snel om tafel met de minister en aandringen om het project gewoon volgens planning uit te voeren. Een signaal dat wat mij betreft de provincie en regio sowieso moet afgeven.”

Het is ook onduidelijk of het stopzetten van de verbreding het realiseren van geluidswerende voorzieningen langs de A4 raakt. In de voorbereidende fase zijn al veel bomen gekapt voor de verbreding, waardoor de gemeente Voorschoten geluidsoverlast ervaart van de snelweg. Volgens Rogier gaat Rijkswaterstaat dit project in een later stadium uitvoeren. “Maar daar is nu nog niets over te zeggen en zal dat sowieso niet eerder dan 2025 worden.”

 

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×