De Kamelenrace tijdens Ontzettend Leidsch. (Foto: Emile van Aelst).

Kennismaking Leidse tradities tijdens EL CID: 'Leidse cultuur letterlijk proeven'

Eerstejaarsstudenten kennis laten maken met de stad Leiden en de Leidse tradities die daarbij horen, is cruciale kennis als het aan het bestuur van de EL CID ligt. Daarom organiseerde ze woensdagmiddag twee activiteiten die daarbij een handje moeten helpen.

In het Van der Werfpark werd de activiteit ‘Ontzettend Leidsch’ georganiseerd. Daar leerden de studenten over Leidse tradities, zoals de Kamelenrace die elk jaar weer druk bezocht wordt tijdens het 3 oktoberfeest.

Tegelijkertijd met het ‘Ontzettend Leidsch’ werd op de Garenmarkt nog een activiteit gehouden. Dat was het ‘Leids Lekkers’ waarin de studenten een biertje konden halen van alleen Leidse brouwers. “Zo kunnen de studenten de Leidse cultuur letterlijk proeven”, legt EL CID-bestuurslid Emma Nordkamp uit.

Gemaskerd bal
Donderdagmiddag kunnen de studenten samen dansen en zingen tijdens de activiteit Dixodriehoek. En ook ’s avonds kan er gedanst worden op het gemaskerde bal: ‘Masquerade Madness’.

Cultuur Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×