(Foto: PR).

Geen staking: smalspoordagen gaan gewoon door

Topmodelbouwers uit onder meer Duitsland, België en Nederland komen dit weekend naar Stoomtrein Katwijk Leiden voor de smalspoormodelbouwdagen. Zij vertellen de bezoekers over hun passie voor hun hobby en nemen zo’n 25 verschillende spoorbanen mee.

Het accent van de smalspoormodeldagen ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op modelbouwen in smalspoor op verschillende schaalgroottes. De bouwers laten zien dat er niet per se veel ruimte nodig is om deze hobby in goede banen te leiden. Op een creatieve manier is er veel mogelijk. Zo zijn er banen gemaakt op minder dan een vierkant meter.

De modelbouwers werken met verschillende schalen. Zo zijn sommige wagons niet groter dan een luciferdoosjes en rijden ze op banen die in een schilderijkast passen, andere banen zijn een stuk groter en kunnen zelfs mensen vervoeren. Ook heeft elke modelbaanbouwer zijn of haar eigen voorkeur voor een bepaald gebied. Zo laten ze hun treinen onder meer door Duitsland, de Verenigde Staten, Zwitserland of Schotland rijden.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×