Onderwijsminister Dekker en Soufiane Touzani. (Foto: Nienke Dek).

Minister brengt digitaal bezoek aan basisschool De Wereldwijzer

Minister Dennis Wiersma van Onderwijs heeft een digitaal verrassingsbezoek gebracht aan basisschool De Wereldwijzer in Leiden. Via een online verbinding sprak de minister met de juf en leerlingen van groep 8b.

Reden voor het digitale bezoek was de lancering van het programma School & Omgeving. Dit programma biedt leerlingen extra ondersteuning en activiteiten, zoals hulp bij huiswerk, mogelijkheden bieden voor sporten of hulp bij de oriëntatie op een toekomstig beroep. Niet ieder kind komt hiermee van huis uit in aanraking, maar het kan wel belangrijk zijn om verder te komen.

“Iedereen moet op school goed leren lezen, schrijven, rekenen en leren hoe we in Nederland met elkaar omgaan”, zegt minister Wiersma. “Maar je ontwikkeling gaat over veel meer dan dat: een groot deel daarvan gebeurt buiten de school, in je omgeving daaromheen. We moeten zorgen dat elk kind optimaal kansen kan pakken, ongeacht waar je woont, het inkomen van je ouders of de omstandigheden waarin je opgroeit.”

Balkunstenaar
Behalve de minister schoof ook YouTuber Soufiane Touzani aan. Volgens Wiersma is de balkunstenaar een goed voorbeeld dat je ook dingen kunt doen waar je blij van wordt als het niet lukt iets te doen wat je graag wil. “Dat zie je aan Touzani: hij is geen profvoetballer, maar maakt andere mensen heel blij.”

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×