Op de parkeerautomaat hangt een plattegrond naar de Haarlemmerstraat-parkeergarage. (Foto's: Frans Wiersma en buurtvereniging Maredorp-de Camp).

Bewoners wijzen automobilisten op goedkopere parkeeroptie

Omwonenden van de Kaasmarkt behoeden toeristen van het kopen van een dure dagkaart om te kunnen parkeren. Op de parkeerautomaat hangt sinds kort een briefje waarop in het Nederlands en het Engels verwezen wordt naar de goedkopere Haarlemmerstraat-parkeergarage.

Bij het oprijden van de Kaasmarkt staat een bord van de gemeente. ‘Let op: nieuwe parkeersituatie, bezoekers in de parkeergarage’. “Dit bord is volstrekt onduidelijk zoals tientallen keren per dag blijkt. Bovendien is er geen duidelijke verwijzing naar de parkeergarage”, zegt de voorzitter van buurtvereniging Maredorp-de Camp.

De buurtvereniging heeft daarom op de parkeerautomaat een routebeschrijving geplakt waarop verwezen wordt naar het goedkopere alternatief. “Ik vind dat hier sprake is van geldklopperij”, zegt de voorzitter. “Bovendien bedenkt een bezoeker zich wel twee maal om nog eens het centrum van Leiden te bezoeken.”

Vanaf 13 juni zijn alle parkeerplekken op straat alleen beschikbaar voor vergunninghouders. Bezoekers aan het centrum van Leiden moeten de auto in de parkeergarage parkeren, óf een dagkaart van 25,00 euro kopen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×