Voorzitter Jaap van Meijgaarden van de dierenambulance roept dierenvrienden op te doneren voor een nieuwe ambulance.

Crowdfunding voor een nieuwe dierenambulance in de Leidse regio

Dagelijks rukken de twee ambulances van stichting Dierenambulance regio Leiden vaak meerdere malen uit. Na een melding over een ziek, gewond of ontheemd dier rijden de ambulances snel ter plaatse om het ‘slachtoffer’ op te halen. Daar geven de ervaren medewerkers van de stichting eerst de nodige hulp en rijden vervolgens naar een opvang ergens in de ruime regio waar het dier verder verzorgd wordt.

Dat doet stichting Dierenambulance met ongeveer honderd betrokken en deskundige vrijwilligers. Belangrijk werk. Er is alleen een groot probleem. Eén van de dierenambulances moet zo snel mogelijk vervangen worden. “Na zeventien jaar, met ongeveer 275.000 km op de teller en recent ook nog een kapotte versnellingsbak, is onze tweede dierenambulance rijp voor de sloop”, vertelde Jaap van Meijgaarden, bestuursvoorzitter van Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden, vrijdagmiddag in het Sleutelstad-programma Nieuws071. “De ambulance rijdt nog wel, maar de vraag is of hij door de volgende APK-keuring komt. En regelmatig valt de auto met pech uit en moeten onze vrijwilligers met eigen vervoer voor transport zorgen”, aldus Van Meijgaarden.

Tekst loopt door onder de video.

André Hengeveld in gesprek met voorzitter Jaap van Meijgaarden van de dierenambulance.

In de studio deed de bestuursvoorzitter een dringende oproep aan alle luisteraars met een hart voor dieren: doneer tijdens onze crowdfundingactie die nu van start is! En zorg zo dat onze vrijwilligers binnenkort weer twee betrouwbare ambulances kunnen gebruiken. Met de actie hoopt het stichtingsbestuur de ruim 40.000 euro die nodig is om een nieuwe ambulance aan te schaffen en in te richten bij elkaar te krijgen.

Wie de dierenambulance wil steunen, kan kijken op www.dierenambulanceleiden.nl. Daar staat hoe een bijdrage overgemaakt kan worden.

https://www.facebook.com/DierenambulanceVogelasielRegioleiden/posts/pfbid0Radu5pCSDZUSA6J3DNNPqSKtnuxLfAPVxKR7k45FRQitwg2iwYFmKwpkj2phifY2l?__cft__[0]=AZXKGLdPn69lx0KPRlSRxRGk_U0pZhbEKTfEvVratO7zhyb8bb_jMbB0AaxLlMQVthSaTu0RJ27lJdWPX9PHozaI3Mz0SubnPcgxSgYPN9VP_L63LPQ45Yn0kntkGxPBCDP2iBBycZfqW9J4NiZOv0eQcggPzGAonAzG28BLc4cBbqlFnnY27__ht8FzJkk1Xi8u2nQJOOofgjWxsZ9riQbY&__tn__=%2CO%2CP-R

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×