(Foto: Rik Visser en Reanne van Kleef).

Eerste editie Kroegdammen trekt grootmeesters en huis-tuin-en-keukenspelers

Het Leids Damgenootschap organiseerde zondag de eerste editie van het Kroegdammen. De hele dag trokken zo’n honderd dammers van kroeg naar kroeg om hun potjes te spelen. Het evenement trok een veelzijdige groep deelnemers. Van amateur tot grootmeester en zelfs een enkele schaker damde mee.

De wedstrijden waren verspreid over verschillende cafés in Leiden. “De hoofdlocatie was´t Praethuys. Verder werd er gedamd bij: De Vergulden Kruik, Kijkhuis, Scott’s Tavern, Meneer Jansen, Snookercentrum Hogewoerd, Dranklokaal de WW, Dranklokaal 1650, Schommelen, Wooden Barrel en het Stadsbrouwhuis”, vertelt een van de organisatoren trots.

Met ruim vijftig deelnemende koppels is de organisatie erg tevreden. “Maar extra leuk is het dat er ook drie spelers uit de top 10 van de wereld meedoen.” Voor sommige dammers was het zondagochtend wel vroeg. “De teams uit Wageningen waren voor een zondagochtend wel heel vroeg op. Maar na een paar bakken koffie ging het prima.”

De koffie wierp zijn vruchten af. Jan Groenendijk en Jitse Slump uit Wageningen veroverden de eerste en tweede plek. Ook werd er nog een aantal andere prijzen uitgereikt. De leukste dam-familie, de beste huisdammer werden voor hun inzet beloond en er was ook een poedelprijs voor de deelnemer met de minste punten.

Het Leids Damgenootschap kijkt tevreden terug en denk voorzichtig vast aan een tweede editie.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×