(Foto: Politie).

Politie zoekt man met wit hondje die 11-jarig meisje betastte

Een meisje van elf jaar is vorig jaar november onzedelijk betast door een man die ze kort daarvoor in het Tasmanpark in Leiden had ontmoet. De man liet een hondje uit en het meisje is al spelend met het hondje een stukje met hem meegelopen. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie de identiteit van de man nog niet kunnen achterhalen. Daarom worden nu camerabeelden van hem getoond.

De zaak wordt dinsdagavond behandeld in het opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West. Het meisje was op zondagmiddag 14 november 2021 aan het spelen in het Tasmanpark in de Zeeheldenbuurt in Leiden. Rond 15.30 uur zag ze daar een man lopen die een klein wit hondje met krulletjes uitliet. Ze raakte met hem aan de praat en speelde met het hondje.

Al spelend liep ze met de man mee het park uit, richting de Willem Barentszstraat. Dat is op zondag een rustige straat, omdat er veel bedrijven zijn gevestigd die dan gesloten zijn. Het hondje rende op een gegeven moment achter een geparkeerde bestelbus en het meisje ging er achteraan. Achter de bestelbus werd ze vervolgens door de man onzedelijk betast.

Politie
Het meisje liep weg en toen de man uit het zicht was, zette ze het op een rennen. Thuis vertelde ze wat er was gebeurd en haar ouders belden de politie. Diezelfde dag begon het onderzoek. Er werden onder andere camerabeelden bekeken en er is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. Dat heeft de nodige tijd gekost.

Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat er inderdaad een strafbaar feit heeft plaatsgevonden, maar het heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Daarom laat de politie nu beelden van de verdachte zien. Daarop is te zien hoe de man met het hondje na de betasting wegloopt over de Willem Barentszstraat, in de richting van de Admiraalsweg. vervolgens stak hij de Sumatrabrug over, richting De Kooi. De politie hoopt dat iemand hem herkent, mogelijk in combinatie met de hond.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×