Alexander Pechtold in de Sleutelstad studio. (Archieffoto: Rik Visser).

Alexander Pechtold mogelijk nieuwe topman Schiphol

Voormalig D66-voorman Alexander Pechtold zou wel eens de nieuwe bestuursvoorzitter van Schiphol kunnen worden. Volgens het SBS6-programma Vandaag Inside staat Pechtold hoog op het lijstje van mogelijke opvolgers van Dick Benschop.

In het programma is luchtvaartjournalist Yteke de Jong te gast. Zij heeft een lijst gemaakt met mogelijke kandidaten voor de topfunctie. “De verwachting is dat daar een operationeel iemand komt. Ik denk dan aan Paul Riemens, voormalig baas over de luchtverkeersleiding of Pier Eringa van ProRail. Maar ik hoorde ook de naam van Alexander Pechtold”, deelt De Jong.

De 56-jarige Pechtold startte zijn politieke carrière als raadslid en wethouder in Leiden. Later werd hij fractie- en partijvoorzitter van D66, minister van bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties en burgemeester van Wageningen. Sinds 2019 is hij algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De raad van commissarissen en minister Sigrid Kaag (de Nederlandse staat is grootaandeelhouder en daarmee meebeslisser) maken binnenkort bekend wie Benschop opvolgt als directeur van de luchthaven.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×