Afgelopen voorjaar kwam Angel Daleman (rechts) samen met clubgenoot Zoë Deltrap naar Sport071. (Foto: Gerry van Bakel).

Angel Daleman klaar voor nog meer successen op de schaats

Schaatsster en inlineskater Angel Daleman is onverminderd succesvol. Op het EK inlineskaten in Italië haalde de 15-jarige Leiderdorpse goud. Nu start voor haar het schaatsseizoen op de lange baan en als shorttrackster. Om zich optimaal voor te bereiden is Daleman recent naar Heerenveen verhuisd.

De gouden plak behaalde het multitalent deze zomer met haar twee ploeggenoten op de 3000 meter relay (estafette). Daleman is dolgelukkig met de medaille. “Ik ben hartstikke trots op deze prestatie. Mijn individuele nummers gingen helaas iets minder. Maar het goud op de relay maakt veel goed.”


Angel Daleman was via zoom te gast in Sport071 om terug te blikken op haar inlineskateseizoen en vooruit te kijken naar het schaatsseizoen (deel 1).


Angel Daleman was via zoom te gast in Sport071 om terug te blikken op haar inlineskateseizoen en vooruit te kijken naar het schaatsseizoen (vervolg).

Het inlineskateseizoen is nog maar net afgelopen of Daleman gaat alweer in training voor het schaatsseizoen. “Ik hoop weer mijn plaats voor het WK Junioren shorttrack te behalen en verder ben ik nog in overleg met mijn coach over welke wedstrijden ik ga doen. Misschien kan ik me nog plaatsen voor een aantal senioren wedstrijden. Voor mij is dat vooral een mooie gelegenheid om ervaring op te doen. Gezien de concurrentie in Nederland is de kans niet groot dat ik daar medailles binnenhaal.”

Massastarts
Of het grote aantal disciplines waarin Daleman uitkomt tot een te druk schema leidt? “Ik vind van niet. Het is best intensief, maar in overleg met mijn trainers kom ik tot een goed schema. En daartussen pak ik veel rust.” Een keuze maken voor één sport is dan ook niet aan de orde. “Ik vind alles leuk. Het is ook de bedoeling om komende winter mee te doen aan een of meer massastarts. Als ik echt zou moeten kiezen tussen schaatsen en skeeleren, dan kies is denk ik toch voor de schaats.”

Om zich optimaal voor te kunnen bereiden woont Daleman sinds de start van dit schooljaar in Heerenveen, waar zij haar schaatstrainingen en school beter kan combineren. “Veel van mijn vriendinnen zitten hier ook, dus ik heb het hier prima naar mijn zin.”

Leiderdorp Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×