(Foto's: PR).

Bloedbank Leiden verhuist naar Einsteinweg

Bloed en plasma doneren in Leiden kan vanaf vandaag op de gloednieuwe locatie van Sanquin Bloedbank op Einsteinweg 5. De nieuwe, grotere vestiging is vijf dagen per week geopend.  In Leiden en omgeving zijn ruim 11.500 mensen bloeddonor en nog eens 3.400 mensen doneren plasma. De bestaande donors zijn de afgelopen tijd al op de hoogte gebracht van de verhuizing.

Naast bestaande donors hoopt Sanquin in de nieuwe vestiging ook nieuwe donors te verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar  twee procent van de Nederlanders is donor. Deze donors zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar.

Manon de Graaf, teamleider van Sanquin Bloedbank in Leiden, is blij met de nieuwe vestiging: “We gaan van 18 naar 21 stoelen waarop donors bloed of plasma kunnen geven. De locatie ligt vlakbij de snelweg, er is ruime parkeergelegenheid en de bus stopt voor de deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos!”

Bloed- en plasmadonors doneren een aantal keer per jaar. Om donor te worden moet je tussen de 18 en 65 jaar en gezond zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×