De Open Asieldag trekt altijd veel bezoekers die samen zorgen voor een mooie opbrengst voor de dieren. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stevenshage houdt eindelijk weer Open Asieldag

Bij Dierentehuis Stevenshage zoals het asiel aan de Kenauweg in de Stevenshof officieel heet, wordt op zaterdag 1 oktober voor het eerst in twee jaar weer een Open Asieldag zonder beperkingen gehouden.

“Iedereen die de asieldieren een warm hart toedraagt en een kijkje wil nemen achter de schermen van ons dierenasiel is van harte welkom”, zegt asielbeheerder Nicolette Bloemendaal voor wie het sowieso een bijzondere dag wordt. Ze presenteert namelijk haar boek ‘Intussen in het asiel’ waarin haar columns van de afgelopen jaren zijn verzameld. “Het is een boek vol prachtige dierenverhalen uit het Leidse dierenasiel.”

De toegang voor de asieldag is gratis en er zijn allerlei activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Zo kunnen ze op verkenning langs de kattenquarantaines, de dierenartskamer en het hondenspeelbos en kunnen ook de verbouwde hondenkennel en de gloednieuwe trainingsruimte worden bezocht.

Silent auction
Zoals altijd is er ook weer een rommelmarkt met dierenspullen en een ‘bake sale’ met veel vegan opties om ter plekke op te eten of mee naar huis te nemen. Cartoontekenaar Maarten Wolterink maakt cartoons van de huisdieren en trimster Laura vertelt alles over vachtonderhoud bij konijnen en katten. Dierchiropractor Imke legt uit wat chiropractie voor een huisdier kan betekenen.

Tenslotte is er ook weer een silent auction met talloze items waarop kan worden geboden en ook in de online loterij is veel te winnen. Zoals een midweek in een strandhuisje of een fotoshoot van baasje en kat. Loten zijn te koop via dierenasielleiden.nl/webshop.

De volledige opbrengst van alle activiteiten van de Open Asieldag gaat naar de asieldieren van Stevenshage. Op de Open Asieldag plaatst het asiel geen dieren, maar iedereen die interesse heeft in een dier en het een goed thuis wil bieden, kan zijn of haar interesse laten noteren bij de dierenverzorgers.

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×