(Foto: Gemeente Leiden).

Lintje voor historicus Willem Otterspeer

Voormalig hoogleraar universiteitsgeschiedenis Willem Otterspeer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Lenferink kreeg de historicus de koninklijke onderscheiding.

Otterspeer is sinds 1979 betrokken bij de Universiteit Leiden. In 1997 werd hij benoemd op de leerstoel universiteitsgeschiedenis. Otterspeer schreef verschillende boeken over de oudste universiteit van Nederland. Zo beschreef hij onder meer de eerste vier eeuwen van de Universiteit Leiden. Daarnaast adviseerde de historicus het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over het verleden, de identiteit en de koers van de universiteit.

Sinds 2016 is Otterspeer met emeritaat, maar ook nu nog blijft hij onderzoek doen. Hij publiceerde onder meer een boek over de Leidse universiteit in de Tweede Wereldoorlog en werkt op dit moment aan boeken over de geschiedenis van de universiteit en de aan haar verbonden geleerden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×