D66-raadslid Bert Jansen is de komende maanden met ziekteverlof. (Foto: PR).

D66-raadslid Bert Jansen met ziekteverlof, Francien Zeggelt neemt over

D66-raadslid Bert Jansen legt zijn raadslidmaatschap tijdelijk neer. De komende vier maanden gaat hij met ziekteverlof in verband met een behandeling tegen kanker. Oud-raadslid Francien Zeggelt keert daardoor voorlopig terug in de raad om hem te vervangen.

Oud-kroegbaas Jansen, hij had decennialang café Odessa, heeft nog nauwelijks de kans gehad om zijn raadswerk uit te voeren. Hij werd geïnstalleerd in de laatste vergadering voor de zomervakantie, toen Fleur Spijker de raad verliet omdat ze opnieuw wethouder werd. De eerste raadsvergadering na de vakantie stond vorige week gepland, maar die ging wegens gebrek aan onderwerpen niet door.

Zeggelt was in de afgelopen periode 2018-2022 raadslid voor D66 en zat ook toen in de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid. De komende maanden gaat ze aan de slag met de portefeuilles omgevingskwaliteit, afval, recycling, bestuur en dienstverlening. In de raadsvergadering van 8 november wordt Zeggelt beëdigd in de Leidse gemeenteraad.

Raadsleden kunnen bij gezondheidsproblemen hun functie tijdelijk neerleggen voor twee keer een periode van 16 weken. Na die periode kunnen zij terugkeren in de gemeenteraad. D66 Leiden hoopt dat Jansen vanaf maart 2023 terug zal kunnen keren in de raad.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×