ZZ Leiden hoopt zaterdag op net zo'n volle Vijf Meihal bij de eerste thuiswedstrijd als de laatste van vorig seizoen. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden: korte voorbereiding voor kwalificatietoernooi FIBA Europe Cup in Frankrijk

Zorg en Zekerheid Leiden presenteerde deze week vol trots zijn nieuwe spelersploeg, coach en technische staf. Veel nieuwe gezichten zowel in het team als op de bank en achter de schermen. Vier oefenwedstrijden moeten het team klaarstomen voor kwalificatietoernooi FIBA Europe Cup. Voorzitter Marcel Verburg: “Als die jongens ervoor gaan vechten, kan er veel gebeuren.”

Wie wel is gebleven is teamcaptain Marijn Ververs. ’s Middags had ZZ Leiden de derde oefenwedstrijd met een krappe overwinning op Landstede Hammers in Zwolle naar zijn  hand gezet. Zaterdag komt het team van BAL Weert op bezoek in de Vijf Meihal. “Goed voor de teamspirit om een oefenwedstrijd te winnen. En met die thuiswedstrijd zaterdag kunnen we het publiek ook een beetje warm maken voor de competitie.”

Wel nieuw is de coach van ZZ Leiden. Douglas Spradley is van Amerikaans-Duits origine. Hij moet toegeven dat zijn Nederlands nog niet zo goed is, al kan hij wel wat woorden verstaan. Hij heeft eerder in Amsterdam gespeeld en is blij terug te zijn in Nederland. Spradley heeft het team pas een paar weken onder zijn hoede en zou het liefst 24 uur per dag trainen om de achterstand goed te maken. “Maar als ze zoveel zouden trainen zijn de spelers misschien te moe om wedstrijden te spelen. Maar we missen drie weken. We moeten elkaar nog leren kennen en begrijpen. Maar met een beetje geluk kunnen we toch successen halen.”

Marcel Verburg gaf in zijn openingsspeech al aan dat het geen rustige zomer was geweest. Dat veel spelers zouden vertrekken was ingecalculeerd en ook het vertrek van succescoach Geert Hammink kwam niet onverwachts. Maar Hammink gaf pas na de laatste wedstrijd op 11 juni uitsluitsel en dat zorgde er wel voor dat er niet veel tijd was om een nieuwe coach te vinden. En toen bleek dat de coach die tekende bij ZZ Leiden een paar weken later mededeelde dat hij toch elders aan de slag ging, zat het bestuur wel met de handen in het haar. Maar nu zijn ze heel blij met Spradley en is de blik op de toekomst gericht.

Marcel Verburg: “We hebben gelukkig het merendeel van de Nederlandse spelers kunnen behouden, al hebben we Worthy de Jong moeten laten gaan. Maar met die Nederlandse kern kunnen we gaan bouwen. Daarnaast hebben we gezocht naar een paar goede buitenlanders en we passen wat jeugdspelers in. We gaan zien wat dit team kan.”

Zaterdag 24 september speelt ZZ Leiden thuis tegen BAL Weert een laatste oefenwedstrijd. Aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×