Kim Vermaas verscheen tot ieders verrassing achter de tafel. (Archieffoto: Wim de Leeuw).

Scylla verliest van landskampioen, maar had wel een verrassing in petto

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen kregen de vrouwen van Scylla regerend landskampioen VTV op bezoek. Na ongeveer vier uur spelen stond er voor de Leidse ploeg een 2-5 nederlaag op het scorebord, maar de dames van Scylla konden met opgeheven hoofd de zaal verlaten.

De ploeg uit Nieuwegein heeft op papier de sterkste formatie van de Nederlandse Eredivisie met vier speelsters in de top 12 van de nationale ranglijst. International Sanne de Hoop ontbrak in Leiden, maar de overige drie toppers waren wel aanwezig. De voor tafeltennisbegrippen goed bezochte wedstrijd werd voor het publiek een lange maar aangename zit.

In de allereerste partij werden er meteen een aantal lange rally’s gespeeld. Fang Ning Chen Chen trad daarin namens Scylla aan tegen Emma van der Zanden. Beide dames ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst (Fang staat 13, Emma 11) en dat bleek ook in de wedstrijd. Fang nam met gevarieerd spel een 2-0 voorsprong, maar Emma kwam langszij. In de beslissende vijfde game bleek Fang net iets vaster en zette Scylla op een verdiende 1-0 voorsprong.

De wedstrijden die volgden werden door Scylla-speelsters Esmee van Marwijk, Maike van de Pavoordt en Fang Ning Chen Chen verloren. Na de enkelpartijen stond Scylla dus op een 1-5 achterstand. Tot slot stond de damesdubbel nog op het programma.

Bij Scylla verscheen tot ieders verrassing Kim Vermaas achter de tafel. Vemaas was in 2019 nog Nederlands kampioene in het enkelspel, was ook Nederlands international maar stopte medio 2020 met competitie-tafeltennis. Wel werd ze vorig jaar samen met Van Marwijk nog Nederlands kampioen in de damesdubbel. Ditzelfde duo nam het nu in de slotpartij op tegen het sterke VTV-koppel Helle/Van der Zanden. Ook deze wedstrijd werd weer reclame voor het tafeltennis. Alle vier de dames lieten prachtige staaltjes tafeltennis zien met overspinnen, fraaie forehand passeerslagen en magistrale backhands.

Van Marwijk en Vermaas leken op weg naar een vrij eenvoudige zege en kwamen met 2-0 voor. Een dipje in de derde game leek niet te deren, want in de vierde game kregen de Leidse dames twee matchpoints. Die werden allebei niet benut en VTV pakte de game met 13-15. In de slotgame leek een nederlaag aanstaande, maar de 4-7 achterstand werd door Scylla toch nog knap omgebogen: 11-9. Een zwaarbevochten zege die dus uiteindelijk een 2-5 nederlaag betekende.

Aanstaande zondag 2 oktober komt hekkensluiter DHC op bezoek in Leiden. Met het tot nog toe vertoonde spel van Scylla zijn er dan zeker kansen op de eerste seizoensoverwinning.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×