Paul van Meenen in actie voor D66. (Foto: PR).

Paul van Meenen D66-lijsttrekker Eerste Kamer

Paul van Meenen wordt namens D66 de lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend jaar. Op dit moment is de Leidenaar nog Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder voor zijn partij.

De leden van D66 konden kiezen tussen Paul van Meenen en senator Carla Moonen. Uiteindelijk brachten 3333 leden hun stem uit, iets meer dan 12 procent van alle leden. Daarvan stemde 1914 leden op Van Meenen. In een eerste reactie laat hij weten met politieke kalmte en inhoudelijke scherpte verder te willen bouwen aan de idealen van de partij.

Partijleider Sigrid Kaag heeft warme woorden over voor Van Meenen. “Paul is een ervaren volksvertegenwoordiger, en een echte partijman die overal in het land graag gezien is. Onze nieuwe onderwijsvisie schreef hij niet vanuit Den Haag, maar in gesprek met leraren, scholieren, ouders en D66’ers door het hele land. Ik heb veel vertrouwen dat hij op deze manier ook zijn werk in de Senaat zal voortzetten.”

Van Meenen maakte in juli bekend dat hij het Tweede Kamerlidmaatschap wilde verruilen voor de Eerste Kamer. Op 30 mei kiezen de leden van Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×