Lintje voor Voorschotense wethouder René Zoetemelk

Tijdens de gemeenteraadsvergadering in Voorschoten had burgemeester Nadine Stemerdink donderdagavond een verrassing in petto voor wethouder Zoetemelk. Hij kreeg een koninklijke onderscheiding.

De burgemeester had strikt geheim gehouden dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd om Zoetemelk te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en was daar goed in geslaagd. Zelfs het presidium dat de agenda van de raad vaststelt, had ze niet geïnformeerd om uitlekken te voorkomen. “Je moet altijd oppassen als je iets voor een oud-politieman gaat doen. Het grappige was dat toen ik mijn speech uitprintte, René bij de printer stond. Hij had hele verhalen en ik dacht alleen maar ‘ga nou weg’.”

Zoetemelk was, voor hij na de verkiezingen wethouder werd, op een haar na twaalf jaar raadslid in Voorschoten, maar draait zelfs al langer mee in de Voorschotense politiek. Hij was eerder ook al burgercommissielid.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×