(Foto: Pixabay).

CDA Zoeterwoude wil breder pakket maatregelen energietoeslag

CDA Zoeterwoude wil dat de gemeente extra maatregelen neemt om inwoners met een laag middeninkomen te ondersteunen in de huidige energiecrisis. CDA-raadslid Matthijs der Hoeven heeft dit donderdagavond, tijdens de raadsvergadering, aan het gemeentebestuur gevraagd. Volgens het CDA zijn de criteria voor de energietoeslag van het Rijk, tot 120 procent van wettelijke sociaal minimum inkomen, slechts een richtlijn, waar de gemeente best vanaf mag wijken.

Van der Hoeven: “Er is sprake van ongekende inflatie met grote gevolgen. Dit raakt ook steeds meer mensen met lage middeninkomens die moeite hebben om rond te komen, de boodschappen en energierekening worden steeds duurder. Deze groep ontvangt doorgaans nauwelijks tegemoetkomingen van de overheid. Door een breder pakket aan maatregelen voor zowel minima als lage middeninkomens moeten we voorkomen dat Zoeterwoudenaren letterlijk in de kou komen te staan.”

Bij zijn betoog verweest Van der Hoeven onder meer naar de gemeente Utrecht, waar de energievergoeding van 1300 euro beschikbaar wordt voor inkomens tot 150 procent van het wettelijk sociaal minimum en voor een bredere groep via de bijzondere bijstand de hoge energierekening (deels) gecompenseerd kunnen krijgen.

De oproep van het CDA werd unaniem gesteund door de andere partijen in de raad. Wethouder Matthieu Paardekooper heeft hierop toegezegd om de mogelijkheden voor extra steun te onderzoeken.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×