(Video: Gijs Meijers en Foto's: Casper Chaudron).

Barry Badpak en O'nine maken minialbum: 'Drie geweldige covers met foute teksten'

De Leidse bands Barry Badpak en O’nine hebben de handen in een geslagen. De afgelopen periode werkten ze aan een gezamenlijk minialbum, of EP, waarop drie stevige dansnummers te horen zijn. De EP komt begin november uit. O’nine speelt de muziek, Barry Badpak zorgde voor de tekst.

“Het zijn drie geweldige covers met foute teksten die je zo meezingt”, legt een van de mannen achter het trio Barry Badpak uit. Tijdens Leidens Ontzet traden de bands gezamenlijk op in Gebr. de Nobel. Daar lieten zij het eerste nummer van de EP ‘Kimmy’ voor het eerst horen. ABBA fans komt de melodie ongetwijfeld bekend voor. Het publiek reageert enthousiast en zingt inderdaad vrij snel de hele tekst mee.


Verslaggever Gijs Meijers in gesprek met Barry Badpak en O’nine over hun samenwerking.

Samenwerking
De samenwerking tussen de Leidse bands ontstond zo’n tien jaar geleden tijdens een edite van het O’nine-festival. “We voelden direct een klik. En dat is zo gebleven. Telkens als we elkaar bij optredens tegenkwamen voelden we dat. En uiteindelijk is het geresulteerd in de EP die binnenkort uitkomt.”

Clip
Bij het uitbrengen van ‘Kimmy’ hoort natuurlijk ook de premiere van een videoclip. De opnames voor de clip zijn enkele weken geleden gemaakt in Stompwijk. Naast beelden van het optreden dat beide bands toen gaven tijdens het ‘Stompwijk Ordinair’, is te zien hoe Sleutelstad verslaggever Robbert Beurse in zijn slechtste jurkje voor een keer in de huid van Kimmy kroop. De clip komt eind oktober uit.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×