Kamerkoor Capella Vocale. (Afbeelding: PR).

Kamerkoor Capella Vocale viert 25-jarig bestaan met speciaal stuk

Hoe strik je een Engelse componist om een stuk speciaal voor jouw Leidse koor te schrijven? Dirigent Monique Schendelaar van het Leidse kamerkoor Capella Vocale vertelt dat componist Phillip A. Cooke een paar jaar geleden bij een concert was en het daarna zelf aanbood. “Zo’n aanbod laat je niet gaan.” Tijdens het lustrumconcert van Capella Vocale dat vandaag plaatsvindt gaat het stuk ‘Al is alles stil’ in première.

Het kamerkoor is opgericht tijdens de studie koordirectie van Schendelaar aan het conservatorium. Daar werd verwacht dat ze een koor tot haar beschikking had om mee te oefenen. “Het is ontstaan als een hobby. Nadat ik het conservatorium heb gedaan, is het wel een stuk professioneler geworden. Soms is een nieuw stuk in eerste instantie niet leuk. Het speciaal voor ons gecomponeerde stuk van Phillip A. Cooke daarentegen was in eerste instantie wel apart.”

Lees en luister hier alles van Cultuur071 over cultuur in Leiden

“We zijn officieel een kamerkoor”, vertelt Schendelaar. “Maar we zijn nu wat uitgebreid voor de uitvoering van het stuk Magnificat van de componist John Rutter. Dat gaan we met een orkest doen. Daar heb je meer mensen voor nodig. We hebben daarom een aantal projectzangers erbij uitgenodigd. Maar over het algemeen hebben we twintig tot dertig zangers en zingen we geen grote werken. Wat we nu gaan zingen is een van onze grootste muziekstukken die we ooit gedaan hebben. Het is een uitdaging.”

Het jubileumconcert van vanmiddag is inmiddels uitverkocht. Op 29 oktober wordt het concert nog een keer uitgevoerd in de Agathakerk in Lisse.


Jubileumposter. (Afbeelding: PR).

Cultuur Leiden Maatschappij #cultuur071


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×