Het winnende werk van Erik Romme. (Foto: Ars Aemula Naturae).

Erik Romme wint publieksprijs Ars Aemula Naturae 

Erik Romme heeft met zijn werk ‘Nieuw icoon ontdekt in Rusland’ de publieksprijs van de jaarlijkse ledententoonstelling van kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae (ARS). Tijdens de tentoonstelling konden bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk.

Onderdeel van het werk van Romme is een zelfgemaakte afbeelding van Poetin waarop hij een schilderij vasthoudt met daarop de paus die zegt ‘Putin is a miracle of God’. Enkele reacties van bezoekers waren: ‘Actueel, mooie fijne tekeningen, humor, kleurig en ernstig’, ‘Kunstenaar durft nieuwe vormen en thema’s uit te proberen’ en ‘Bijzonder vanwege de symboliek en natuurlijk vanwege het actuele onderwerp’.

De jaarlijkse ledententoonstelling van ARS is voor veel kunstenaars de kans om op een mooie plek te exposeren. Voor ARS vormt de tentoonstelling de aftrap van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier de reportage die Sleutelstadverslaggever Roeland van Wely maakte tijdens de opening van de tentoonstelling. Daarin komt ook het (uiteindelijk) winnende kunstwerk uitgebreid aan bod:

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×