(Foto: Casper Chaudron).

Nico Dijkshoorn zingt en leest voor uit 'Bijna op de radio'

Voor de signeersessie van het nieuwe boek van Nico Dijkshoorn is boekenwinkel Kooyker zaterdagmiddag goed gevuld. De stoelen staan opgesteld en bezoekers luisteren naar de Leidse schrijver die wordt geïnterviewd. Zijn nieuwe boek ‘Bijna op de radio’ ligt in stapels klaar om gesigneerd te worden.

Casper Chaudron in gesprek met Nico Dijkshoorn over zijn boek ‘Bijna op de Radio’

Boek
“Het boek gaat over een fictief bandje bestaande uit een drummer, bassist en een zanger”, vertelt Dijkshoorn. “En die eindeloze treurige rondgang door het Nederlandse kroegencircuit.” Het is geschreven als een oral history. Waardoor het leest alsof de personages een voor een zijn geïnterviewd. De lezer leest dus wat er daarin is gezegd. “Het is, vind ik zelf, een heel grappig boek geworden. Het zijn zulke rare gasten en ze gaan stug door terwijl ze elkaar haten.”

Bandje
Dijkshoorn zit zelf ook al heel lang in een bandje. Voor hem is de tragiek eromheen die in het boek wordt beschreven juist de grote charme ervan. “We hebben ook ontzettend veel spullen die mee moeten naar een optreden maar we willen altijd in één auto er naartoe. En dan niet in een busje maar in de oude Volvo van onze bassist. Dus we hebben nu een tekening moeten maken met hoe alles in welke volgorde de auto in moet. De laatste tijd hebben wel ook zo’n skibox op het dak.”

Lied
Bij het boek hoort ook een lied dat geschreven is door het fictieve hoofdpersonage. “Dat is er om alles rondom het uitgeven van het boek zo’n groot mogelijk feest te maken.” Het is gemaakt met Tim Knol, de bevriende zanger van de schrijver. “Het lied speelt een belangrijke rol in het boek dus het is ook tof dat het er nu ook echt is. Absurd dat het bestaat, maar ik vind het wel heel erg grappig.”

Na afloop van de presentatie tekent Dijkshoorn voor iedereen die dat wil een gitaar op de eerste pagina van een aangeschaft exemplaar.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×