De Nieuwe Rijn op 1 oktober 's avonds. (Foto: Chris de Waard).

VVD en D66 willen weten wat jij van Leidens Ontzet vond

VVD en D66 willen van de Leidenaren weten wat hun ervaringen waren van afgelopen Leidens Ontzet. Dit jaar was de opzet van het feest der feesten anders dan voorgaande jaren. Met een enquête vragen de twee partijen daarom wat de Leidenaar vond van deze nieuwe opzet.

Omwille van drukte en veiligheid werd het feest dit jaar met meer spreiding over de stad gevierd. Vooral in het gebied rondom de Nieuwe Rijn en de Hooglandse Kerk was dat te merken: bandjes waren niet welkom, de muziek stond zacht en het aantal bezoekers in de binnenstad werd beperkt.

Op social media was er veel over te doen: “Met zijn allen Leidens ontzet vieren zit er op deze manier niet meer in”, “Er was niks te doen in de stad, geen leuke bandjes, niks. Wat een aanfluiting” en “Ook ik vond dat de sfeer er wel uit is gegaan.” D66-raadslid Sander van Diepen en VVD-raadslid Christiaan Mulder besloten daarom de enquête uit te zetten. “In aanloop naar de evaluatie volgend jaar willen we daarom de mening van de Leidenaar horen over het feest”.

Burgemeester Lenferink gaf op 3 oktober al aan dat hij denkt dat er volgend jaar wel wat meer kan. Begin volgend jaar wordt Leidens Ontzet in de gemeenteraad geëvalueerd. Daarom roepen de twee partijen op om in de vragenlijst de mening over het feest achter te laten. De opgehaalde ervaringen worden gebruikt voor de evaluatie.

Advertentie

Leiden Politiek Leidens Ontzet 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×