(Video: Robbert Beurse).

Leidse studenten winnen internationale Minecraft wedstrijd

Een studententeam van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) van de Universiteit Leiden heeft een internationale Minecraft programmeerwedstrijd gewonnen. Een jury beoordeelde de inzendingen op verschillende punten. De Leidenaren scoorden in iedere categorie het best en lieten de andere deelnemers dan ook ver achter zich.

“Je zou kunnen zeggen dat je zelf niet meer hoeft te bouwen. De computer ‘ziet’ hoe het terrein er uit ziet, en bouwt daar dan een volledige stad op. Hij ‘snapt’ dat je bijvoorbeeld niet in het water moet bouwen. En dat huizen aan een straat liggen”, legt een van de deelnemende studenten, Vincent Prins, uit.

De jury van de Generative Design in Minecraft Competition beoordeelde alle ingezonden scripten op: flexibiliteit, functionaliteit, verhaallijn en vormgeving. “Ze vonden ons ontwerp op alle gebieden het best. Daar zijn we natuurlijk heel trots op”, zegt Prins.

De drijvende zeilboten in het water rond de Minecraft stad zijn van zijn hand. “Dat wilde ik zo graag. Het was niet makkelijk, maar het is gelukt. Voor zover ik weet is er nog nooit een studententeam geweest die dit voor elkaar heeft gekregen.”

Roem
Er deden twaalf teams mee aan de internationale wedstrijd. Dat vinden de studenten jammer. “Dat hadden er wel wat meer mogen zijn. Maar wie weet volgend jaar? Wij zijn in ieder geval van plan om weer mee te doen.”

Naast de eeuwige roem hebben de Leidenaren 500 euro verdiend met het winnen van de Minecraft wedstrijd. “Daar deden we het natuurlijk niet voor. Het was vooral heel erg leuk om mee te doen.”

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×