Bij het Universitair Sportcentrum zijn mbo'ers niet welkom. Sportscholen en fitnessclubs in de stad hebben elk hun eigen regels. (Foto: Chris de Waard).

Oproep Studenten Voor Leiden aan sportscholen: 'behandel mbo'ers als studenten'

WO en HBO-studenten krijgen vaak allerlei voordeeltjes van ondernemers in de stad. Onder de noemer ‘studentenkorting’ krijgen ze allerlei aanbiedingen. Bij sportscholen is de korting voor studenten zelfs meer regel dan uitzondering. Maar niet voor mbo’ers.

Duoraadslid Sophia Boomsma van studentenpartij SVL wil graag dat de gemeente met de Leidse sportschoolhouders in gesprek gaat om ze ertoe te bewegen om de studentenkorting ook aan mbo’ers te geven. Jongeren die een opleiding volgen aan een mbo-instelling, zijn sinds 2020 bij wet student. Dat gaat echter nog lang niet altijd gepaard met de daarbij horende voordelen. De partij krijgt regelmatig meldingen van mbo-studenten die zich ergeren aan het feit dat ze niet als student worden gezien en daardoor voordeeltjes mislopen.

SVL wil dat mbo’ers dezelfde voordeeltjes krijgen als studenten van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden.

Wethouder Fleur Spijker belooft in actie te komen. “Ik ga niet alle sportscholen langs, maar ik wil best een rondje bellen.” Spijker is het erg eens met de SVL-oproep om mbo’ers zoveel mogelijk gelijk te stellen aan WO en HBO-studenten. Onlangs riep ze ook al op om mbo’ers vanaf volgend jaar mee te laten doen met de El Cid-introductieweek voor nieuwe studenten. Daarover is ze in gesprek met de organisatie.

Boomsma hoopt dat het voldoende is om de sportscholen erop te wijzen dat mbo’ers ook officieel studenten zijn. “Het kan best dat ze zich het gewoon niet realiseren.”

Leiden Onderwijs Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×