Veganistische lunchroom Het Slachthuis stopt ermee. (Foto: Chris de Waard).

Veganistische lunchroom sluit de deuren

Het Slachthuis, de veganistische lunchroom die sinds enkele jaren in het poortgebouw van de Meelfabriek is gevestigd, stopt er eind van het jaar mee. Eigenaresse Esther Tijsterman en haar echtgenoot Rene emigreren naar Oostenrijk. Het stel heeft daar een hotel gekocht.

De komende tijd staat voor Esther en Rene in het teken van het naderende vertrek. Het huis in Rijnsburg staat te koop en ook de inventaris van Het Slachthuis wacht op een nieuwe eigenaar.

Overname van de hele zaak staat niet hoog op de agenda, omdat de locatie over enkele maanden ook niet meer beschikbaar is. Op een andere plek binnen het Meelfabriekcomplex is wel voorzien in ruimte voor een restaurant, maar dat laat nog even op zich wachten. “En dus hebben we nu eigenlijk alleen de inventaris, de website en een webshop te verkopen”, vertelt Esther.

Het besluit om te vertrekken, is niet over een nacht ijs genomen. “We praten hier al jaren over”, vertelt Esther. “En Rene heeft zijn bakkerij verkocht en heeft dus zijn handen vrij. En ik eigenlijk ook, want ik heb nog niet getekend voor een nieuwe plek. En het hotel in Oostenrijk is inmiddels gekocht.” Een week geleden tekende het stel het koopcontract voor een boutique hotel met acht kamers op de grens van Duitsland en Oostenrijk.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×